Aurinkosuojatuotteet | Uusi Apteekki Verkossa

Ihon suojaaminen auringolta kannattaa! Auringon UV-säteilyn vaarallisimpia vaikutuksia ovat melanooman ja muiden ihosyöpien riskin kasvaminen. Tämän vuoksi suomalaiset ihotautilääkärit suosittelevatkin käytettäväksi aina varmuuden vuoksi korkeaa suojakerrointa 50. Auringon UV-säteily on myös pahin ihon ikääntymisen merkkien, kuten ryppyjen ja pigmenttiläiskien aiheuttaja. Kasvojen aurinkosuojatuote kannattaa siis olla käytössä aina huhtikuusta syyskuun loppuun asti ja vartalotuote lisäksi aina tarvittaessa. UV-säteilylle altistutaan myös pilvisinä päivinä ja ikkunalasinkin läpi, siksi aurinkosuojavoidetta ei käytetä vain aktiivisen ulkoilun aikana.

Valitse ihotyypillesi sopiva tuote

Kasvoille voi käyttää samaa suojavoidetta kuin vartalolle, mutta erityisesti kasvoille tarkoitetuissa tuotteissa on mukana hoitovoiteen ominaisuuksia. Aurinkosuojatuotteita löytyy jokaiselle ihotyypille omansa. Rasvoittuvalle iholle sopii rasvapitoisuudeltaan kevyt, mattapinnan jättävä tuote. Kuivaihoinen taas tarvitsee täyteläisemmän aurinkosuojatuotteen. Aurinkovoiteissa on myös anti age -ominaisuuksia, jolloin tuote sopii ikääntyvälle ihon päivävoiteeksi. Osa tuotteista on myös sävytettyjä, jolloin ei välttämättä tarvita erillistä meikkivoidetta. Varsinaisten aurinkosuojatuotteiden lisäksi tarjolla on päivävoiteita, joiden suojakerroin on yleensä korkeimmillaan 30.

Käytä vartalolle riittävästi aurinkorasvaa, noin 30ml on määrä, jonka aikuisen vartalo tarvitsee jokaisella rasvauskerralla. Levitä voide puoli tuntia ennen ulkoilua, jotta se ehtii muodostaa iholle riittävän suojan. Valitse mieleisesi voidemuoto: emulsio (kuiva iho), lotion (normaali ja sekaiho), suihke, spray tai pienille ihoalueille helposti lisättävä aurinkovoidepuikko.

Aurinkotuotteet vartalolle

Lasten aurinkotuotteet

Näin käytät kasvojen aurinkosuojatuotetta

Levitä voide puhtaalle iholle hyvissä ajoin, noin puoli tuntia ennen ulkoilua. Kasvoille aurinkovoidetta menee noin teelusikallinen, dekolteelle toinen teelusikallinen. Voitele huolellisesti myös nenävarsi, korvalehdet ja hiusraja. Päänahkan jakauksen ja hiusrajan suojaamiseen öljytön suihke on kätevä annostella. Aurinkoisella kelillä voidetta on tärkeä lisätä kahden tunnin välein. Puhdista illalla kasvojen iho huolellisesti ja kosteuta tarvittaessa seerumilla ja kosteusvoiteella.