Kissan vuotavat silmät| Uusi Apteekki Verkossa

Kissan silmät voivat vuotaa varsin monesta eri syystä. Jos molemmat silmät ovat kosteat ulkoilun jälkeen, voi syynä olla kylmän kelin tai tuulen aiheuttama ärsytys. Kissn touhutessa pihalla menee silmiin myös helposti hiekka- tai multapölyä, jota silmä yrittää poistaa kyynelnesteen avulla. Kuivia silmiä hoidetaan kissalle tai ihmisille tarkoitetuilla kostutustipoilla. Hiekkapölyä voi poistaa silmähuuhteella tai keittosuolaliuoksella.

Jos molemmat silmät vuotavat, erite on kirkasta ja kissan yleisvointi vaikuttaa muuten normaalilta, on mahdollista, että kissa on saanut viruksen aiheuttaman silmätulehduksen. Silmätulehduksen oireita voi helpottaa kotona muutaman päivän puhdistamalla silmät aamuin illoin silmähuuhteella tai keittosuolaliuoksella. Lisäksi silmiin voi laittaa ihmisille tarkoitettuja, kostuttavia silmätippoja. Mikäli oireet eivät helpota muutamassa päivässä, on viisainta ottaa yhteyttä eläinlääkäriin.

Jos kissalla vuotaa ainoastaan toinen silmä, se vaikuttaa kipeältä tai tavallista vaisummalta tai silmä on samea, on syytä ottaa välittömästi yhteyttä eläinlääkäriin. Silmävaivat ovat joskus siitä hankalia, että vakavatkin ongelmat voivat oirehtia alkuun lievästi. Ole silmäoireissa ennemmin liian aikaisin, kuin liian myöhään yhteydessä eläinlääkäriin!