Vinkit lapsiperheen kesään| Uusi Apteekki Verkossa

Kesä on täynnä aurinkoa, pörräisiä, ojia ja rapakoita, uintihetkiä ja mansikoita - vauhtia ja vaarallisia tilanteita! Kotoa, kesämökiltä ja matkalaukusta kannattaa löytyä hyvä valikoima apteekkituotteita lasten pikkupaikkauksiin ja hoitotoimenpiteisiin.

Vatsaoireet

Maitohappobakteerivalmisteet tasapainottavat ja rauhoittavat vatsaa lievissä vatsaoireissa, valmisteita löytyy sekä tippana että purutablettina. Ripulin ja oksentelun yhteydessä on tärkeä paikata neste-suolavajausta hyvänmakuisella elektrolyyttijuomajauheella tai -poreella. Vahvasti sokeroituja mehuja ja limsoja kannattaa välttää, ja suosia vedellä laimennettua mehua ja raikasta jugurttia tai hedelmäsosetta.

Haavanhoito

Pienet ihorikot kannattaa aluksi puhdistaa vedellä ja haava-antiseptillä. Laastari suojaa ihorikkoa lialta sekä esimerkiksi kengän hankaamiselta. Haavalappu on näppärä "asfaltti-ihottumissa", jolloin iho on hiertynyt pois isommalta alueelta. Haavaeritteen kuivuminen ja ihon takertuminen haavalappuun estetään silikoniverkolla.

Puremat 

Ötököiden puremien aiheuttamaa ihon kutinaa ja ärstystä voi lievittää miedolla hydrokortisonivoiteella tai antihistamiinipuikolla. Myös ihoa viilentävä, lääkkeetön geeli helpottaa ihon kutinaa. Kyynpuremaan voidaan käyttää ensiavuksi kortisonitabletteja; pakkauksessa löytyy annosteluohje lapsille ja aikusille. Jos kyy puree lasta, tulee olla heti yhteydessä hätänumeroon 112.

Ihoon kiinnittynyt punkki poistetaan punkkipihdeillä tarttumalla punkkiin mahdollisimman läheltä ihoa ja vetämällä punkki tasaisella voimalla ihosta. Puremakohdan voi käsitellä antiseptisella haavasumutteella. Jos pureman ympärille nousee seuraavina päivinä tai viikkoina rengasmainen ihottuma, on syytä mennä pikaisesti lääkäriin borrelioosim varalta.

Aurinkosuojaus

Aurinkovoidetta on hyvä levittää lapsen iholle puoli tuntia ennen ulkoilua. Lapsen iho on tärkeintä suojata vaatteilla ja auringonvarjolla, mutta auringolle alttiit ihoalueet voidellaan SK50+-tuotteilla.

Neuvomme sopivan kipu- ja kuumelääkkeen sekä allergialääkkeen valinnassa, kysy meiltä!