Lemmikkiä rauhoittavat valmisteet | Uusi Apteekki Verkossa

Joulun ja vuodenvaihteen aika voi olla lemmikille stressaavaa aikaa; kotona käy vieraita, perhe itse matkustelee, koti on tulvillaan vieraita tuoksuja ja uutena vuotena raketit paukkuvat. Vuoden vaihteen stressiin paras apu on matkustaa paikkaan, jossa raketteja ei ammuta. On myös tärkeä huomioda, että koira tai kissa, joka aikaisemmin ei ole pelännyt raketteja, saattaakin yhtäkkiä reagoida. Myös kipu ja muu stressi kiristävät lemmikin hermoja, ja saattavat saada sen reagoimaan tavallista herkemmin ympäristön ääniin. Uudenvuoden aattona lemmikin omistajan pitää käyttäytyä normaalisti ja rauhallisesti lemmikin kanssa, ja näyttää miten tyynesti vuoden vaihtumiseen suhtaudutaan. Jos lemmikki säikkyy, ole tukena, mutta älä lähde säälittelemään tai kauhistelemaan. Koiran kanssa on hyvä tehdä pitkä ja reipas lenkki iltapäivällä ennen rakettien ampumisajan alkamista. Iltapissalla käynnin ajaksi kannattaa laittaa varulta tuplavarustus, eli istuva panta ja valjaat, jotta mahdollinen karkuun säntääminen estetään.

Erilaiset pelkojen hoidon tukituotteet on kehitelty helpottamaan lemmikkien oloa ahdistavissa ja jännittävissä tilanteissa. Yksilöiden välillä on eroja tutoteiden vaikutuksessa. Stressaavaan vuodenaikaan kanattaa varautua kaikin keinoin!

Rauhoittavat valmisteet

Serene_UM on ravintolisä, joka maksimoi lemmikin serotoniinituotantoa ja voi auttaa sitä selviytymään paremmin uudenvuoden aatosta. Tuotteen voi antaa ruoan seassa ja sen käytön voi aloittaa heti joulun jälkeen.

Pet Remedy on luonnollinen, stressiä poistava ja rauhoittava valerianan, vetivertin ja muiden rauhoittavien eteeristen öljyjen sekoitus, jota on saatavilla sekä pistorasiaan kytkettävänä haihduttimena että sprayna (15 ml ja 200ml)

Feliway on luonnollinen, helppo ja ainutlaatuinen tuki kissalle ahdistusta ja pelkoa aiheuttaviin tilanteisiin. Feliwayn käyttö kannattaa aloittaa jo 1-2 viikkoa ennen stressaavaa päivää.