Ihoa rauhoittavat tuotteet

Maskin herkistämän ihon hoito | Uusi Apteekki Verkossa

Maskin käyttö on tällä hetkellä lähes kaikille jokapäiväistä. Tämän takia kasvojen iho joutuu tavallista kovemmalle koetukselle. Kasvojen iho voi ärtyä, kutista ja punoittaa tai iholle voi ilmestyä aknea muistuttavia näppyjä. Maskin ja ihon väliin jäävä ilma on lämmin, kostea ja vähähappinen. Lämpö ja kosteus lisäävät kasvojen hikoilua ja aukaisevat ihohuokosia, jotka tali pääsee tukkimaan. Hikoilu ja maskin aiheuttama mekaaninen hankaus lisää ihon kuivumista ja ärsytystä.

Valitse kasvoillesi parhaiten istuva maski

Maskin tulisi istua napakasti, jolloin turha hankaus minimoidaan. Maski kannattaa vaihtaa uuteen mahdollisimman usein. Myös materiaaliin kannattaa kiinnittää huomiota; kangas maski voi olla hellempi vaihtoehto oikein herkälle iholle.

Pese kasvot tarpeeksi usein

Kasvot tulisi pestä vähintään aamuin ja illoin. Jos maskia käyttää päivittäin pitkiä aikoja, kannattaa harkita kasvojen välipesuja, kun vaihtaa maskia päivän aikana. Kosteutusta ja rauhoitusta voi päivän aikana lisätä kasvosuihkeilla.

Muista kosteutus

Vaikka kosteus on yksi syy maskin aiheuttamille iho-ongelmille, ei kasvovoiteita tulisi silti unohtaa. Rasvaisimmat voiteet kannatta kuitenkin vaihtaa kevyempiin rasvoihin ja seerumeihin, varsinkin maskin alle. Yöksi voi harkita seerumia ja kasvovoidetta yhdessä. Tämä yhdistelmä tehokosteuttaa ja rauhoittaa yön aikana.

Aurinkosuojaus

Vaikka kasvomaski antaakin mekaanisen suojan auringonsäteitä vastaan, tulisi aurinkovoidetta silti käyttää kasvoilla. Auringon UV-säteet vahingoittavat ihoa ja voivat lisätä ikääntymisen merkkejä. Kasvoille tarkoitetut aurinkovoiteet ovat kevyempiä ja hoitavampia kuin useimmat vartalolle tarkoitetut.

Maskin herkistämälle iholle kannattaa suosia rauhoittavia ja kosteuttavia ainesosia sisältäviä tuotteita. Tällaisia ainesosia ovat esimerkiksi niansiiniamidit, hyaluronihappo ja keramidit. Niasiiniamidia on paljon suositeltu ainesosa akneen taipuvaiselle, mutta pintakuivalle iholle.

Rasvoittuvan ihon hoitotuotteet

Herkän, ärtyneen ihon hoitotuotteet